Новини
Още новини:
- Талантиадата на Илиана Балийска във Варна Мол с голям интерес от малки и пораснали, избра притежателите на титлите Мини Мис и Мини Мистър Варна 2024 26. aвгуст 2024
- Специализиран магазин за професионални танцови обувки и аксесоари „На орото“ отвори врати във Варна Мол 12. aвгуст 2024
- Призьорите на Талантиада "Мини Мис и Мини Мистър" Варна 2023 – мини фуриите на Варна 28. aвгуст 2023
- Най-големият магазин за електрически тротинетки в ЕС отвори врати във Варна Мол 26. май 2023
- Над 120 деца и младежи от Варна и региона се включиха в тазгодишния АРТ конкурс на Варна Мол 24. април 2023
Ново: Хляб от безглутенови брашна в Пекарната на Мол Варна
03. aвгуст 2016Безглутеновият носи името Руски хляб и се приготвя изцяло от безглутенови брашна – от елда, просо, оризови трици, с ръжена закваска и добавени семена от сусам и мак. Руският хляб, хлябът от жълта пшеница - Белла Италия, и Ръженият пълнозърнест хляб се правят по класически метод, познат преди ерата на промишленото производство – с дълъг период на ферментация, какъвто изискват натуралните закваски. Казано на нормален език, преди да влязат в пещта, те „втасват“ в продължение на 3-4 дни.
Благодарение на тази бавна технология, готовият хляб успява да съхрани всички полезни съставки, които се съдържат в зърното, и запазва свежестта и вкуса си за повече от седмица. Нещо, което клиентите добре познават от останалите „екзотични“ видове хляб на Пекарната – с лимец, спелта, грахам, слънчоглед, овес, маслини, риган и нигела.