English

Новини

Ново: Хляб от безглутенови брашна в Пекарната на Мол Варна

03. aвгуст 2016
Ново: Хляб от безглутенови брашна в Пекарната на Мол Варна
Хляб от 100% пълнозърнеста ръж, от 100% жълта пшеница и хляб от безглутенови брашна. Това са най-новите продукти, които почитателите на здравословното хранене могат да открият в Пекарната на Мол Варна. Както всички останали видове хляб, закуски и дребни сладки, и те са замесени ръчно, изцяло с натурални закваски и са изпечени на плоча на място - в пещите на Пазара на търговския център.

Безглутеновият носи името Руски хляб и се приготвя изцяло от безглутенови брашна – от елда, просо, оризови трици, с ръжена закваска и добавени семена от сусам и мак. Руският хляб, хлябът от жълта пшеница - Белла Италия, и Ръженият пълнозърнест хляб се правят по класически метод, познат преди ерата на промишленото производство – с дълъг период на ферментация, какъвто изискват натуралните закваски. Казано на нормален език, преди да влязат в пещта, те „втасват“ в продължение на 3-4 дни.

Благодарение на тази бавна технология, готовият хляб успява да съхрани всички полезни съставки, които се съдържат в зърното, и запазва свежестта и вкуса си за повече от седмица. Нещо, което клиентите добре познават от останалите „екзотични“ видове хляб на Пекарната – с лимец, спелта, грахам, слънчоглед, овес, маслини, риган и нигела.